Jansen Tuin en NatuurHovenier, ontwerper, met hart voor natuur
 


Diensten 

Onderhoud: U kunt mij vragen voor het hele onderhoud van uw tuin: de verharding, gazon, borders met vaste planten, snoei van heesters en bomen. Meer specifieke informatie hierover vindt u op de volgende bladzijde. Als u zelf graag het onderhoud doet, maar alleen voor bepaalde zaken liever een vakman inschakelt, of advies wilt, zoals voor het snoeien van bomen of heesters, van fruit of leibomen, of tijdelijk onderhoud tijdens uw vakantie dan kan dit ook. Ik kan ook samen met u bepaalde werkzaamheden aanpakken, als het voor u anders te zwaar wordt.

Renovatie: Soms wilt u uw tuin voor een deel of in zijn geheel aanpakken. Bijvoorbeeld als u uw gazon wilt vernieuwen, of een deel van de tuin anders wilt inrichten met andere heesters of vaste planten, een nieuw gazon, of terrasuitbreiding.  Voor meer bloei, of variatie in vorm of kleur, herfstkleur, ander gebruik.

Ontwerp en aanleg. Als u uw tuin nieuw wilt aanleggen  of wilt veranderen, kunt u zelf al duidelijke ideeën hebben wat u wilt., of niet. Ik kan met u brainstormen over hetgeen u wilt. Ik kan dan een ontwerp maken en dat voorleggen. Dit kan in een plattegrond of 3D., zodat het een beter beeld geeft hoe het kan worden. Op basis van dit ontwerp kunt u een andere hovenier inschakelen of ook ook mij inzetten voor de aanleg, afhankelijk van wat het beste past. 

Beplantingsplan. Bij dit ontwerp kan ik, in overleg, een beplantingsplan ontwikkelen; welke planten komen waar. Daarbij gaat het om opvallende bomen, struiken of planten met speciale bladeren, kleur of bloemen, vulling, een soort haag. Welke planten in de borders, jaarrond aantrekkelijk, bloeiend, bijzonder blad, een mooi winterbeeld enz enz. Mooi passend bij de rest van de tuin. Bij de keuze van planten let ik erop dat zij passen bij grondsoort en plaats in uw tuin. Ik heb contact met leveranciers, kwekerijen en tuincentra, in de buurt en kies de planten zelf uit.

Bij ontwerp of renovatie van de hele tuin maak ik, waar mogelijk, gebruik van de al aanwezige materialen en planten van u of anderen. Dit hergebruik is duurzamer en vermindert ook de kosten.

Regie en advies. Bij acties, waarbij specialisten nodig zijn of grotere machines schakel ik deze in, volgens het overeengekomen plan. Ik denk an het kappen of snoeien van grotere bomen, aanleg van elektriciteit, aanleg van een groter oppervlak terras of oprit.  Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie! Voor voorbeelden: kijk op de volgende pagina's.