Jansen Tuin en NatuurHovenier, ontwerper, met hart voor natuur
 

Waarvoor zou u mij inschakelen?

Als u een natuurlijke,groene” tuin hebt of wilt aanleggen, als u uw tuin wilt vergroenen of ontstenen.
Voor tuinontwerp  of het herinrichten, ook voor delen van de tuin: een border, vijver, gazon, een klimplantenrek langs de schutting, een nieuwe schutting, of aanpassing van pad of terras.

Voor onderhoud, zoals snoei van bomen, struiken, het bijhouden van borders. Nieuwe aanleg van het gazon

Advies en regie voor beplanting, bij onderhoud of weghalen van grotere bomen, aanleg terras, overkapping.  

In je tuin moet je je prettig kunnen voelen. Hij moet bij je passen. Een tuin moet mooi zijn, en je moet hem kunnen gebruiken, voor datgene wat je zelf wilt; hij moet praktisch zijn. Ik richt mij op gebruikstuinen, om in te leven.

Ik richt me op onderhoudsarme tuinen, waar je je thuis voelt en kunt genieten van het groen, de bloemen, en dieren, maar waar je zelf ook actief kunt zijn of je kinderen (grasveld, schommel, zandbak, vijver). Waar je in voorjaar, herfst en de zomeravond lekker kunt zitten. Een tuin moet in evenwicht zijn, jaarrond aantrekkelijk, en niet te veel onderhoud vragen. Ze moet niet te kwetsbaar zijn, natuurlijk en klimaatsbestendig, bestand zijn tegen droogte. Een tuin wordt extra levendig door de dieren die er zijn: insecten, vogels, kikkers, een egel. Of je eigen huisdieren: hond of kat, een konijn, kippen. Een robuuste, biodiverse tuin heeft dit allemaal in zich. De plantengemeenschappen zijn onderling in evenwicht. 

Bij mij kunt u terecht voor:

  • alle tuinonderhoud: gazon, vaste planten, heesters en bomen, haag, lei en fruitbomen, de verharding, omheining.
  • tuinontwerp en beplantingsplan voor een nieuwe tuin, of vernieuwing van een bestaande.
  • tuinaanleg

Hierbij werk ik in nauw overleg met u als klant: wat wilt u, als tuin of als tuinwerk?
Wat doet u liever zelf, waar kan ik iets voor u doen, en hoe vaak? Ik ben hierin flexibel, in een aanbod van een specifieke inzet, zoals alleen het snoeien van heesters, tot het jaarrond bijhouden van uw hele tuin.  Vraagt u om de aanleg van een nieuw gazon, of wilt u de hele achtertuin op de schop nemen? Precies zoals het u past en uitkomt.

Zoekt u een bloemen tuin, een bostuin, of een heidetuin, wilt u fruit in de tuin, of ruimte voor kinderen en huisdieren, de fietsen?  Ik werk in grote en kleine tuinen, bostuinen en functionele tuinen. Waar nodig schakel ik anderen in. Ik werk vanuit Wageningen en Nunspeet.
In het tuinwerk probeer ik zo duurzaam mogelijk te werken, met oog voor de natuur. Waar mogelijk gebruik ik handgereedschap,  en werktuigen op accu. Planten zoek ik bij duurzame, en als het mogelijk is, biologische, kwekers.

Ik ben transparant in aanpak en kosten. Ik overleg over wensen niet alleen vooraf, maar ben transparant over aanpak en uitvoering en over de kosten. Keuzes hebben ieder hun eigen kosten en effect. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en krijgt u het resultaat dat u wenst.